Recensie ‘The Besorah according to COVID-19’

Na ‘het Rebekka Overblijfsel’ (vorige post) leek het me goed om nog een ander een boek van Yitzhak Shapira voor het voetlicht te brengen. Dit boek is geschreven aan het begin van de coronacrisis. Corona wordt niet meer als bedreigend gezien en alle perikelen en maatregelen lijken tot de verleden tijd te behoren. Toch zit in dit Engelstalige boek van maar liefst 500 bladzijden, een bijzondere boodschap verpakt die ook na het ’tijdperk’ van COVID-19 niets van zijn waarde verloren heeft.

Nieuwsgierig geworden? Binnenkort leest u meer …..

Boekbespreking: Het Rebekka Overblijfsel

´Dit is ongetwijfeld het belangrijkste boek sinds de heropleving van het Messiaans Jodendom’, schrijft voorganger Matt Mc Keown uit Texas.

´Zet je schrap´ schrijft voorganger Mark Biltz: ´Op meerdere plekken in de bijbel lezen we dat God de hemelen en de aarde zal doen schudden. Dit boek van rabbi Shapira zal de aarde ook doen schudden en het effect daarvan zullen we zowel in de kerk als in de de synagoge merken.´

Itzhak Shapira, geboren in Israël, groeide op in een traditioneel Joodse familie. Na een lange zoektocht in onder meer Joodse commentaren, vielen de ‘schellen van zijn ogen’ en kwam tot levend geloof in Messias Yeshua(Jezus). Hij schreef in 2013 ‘The return of the Kosher Pig’ en in 2020 ‘The Besorah according to COVID-19’. In 2015 richtte hij leerhuis Yeshivat Shuvu (keer terug) op dat al in meer dan 50 landen actief is. Zijn spraakmakend boek ‘The Rivkah remnant’ is inmiddels al in diverse talen uitgegeven, waaronder begin dit jaar in het Nederlands.

Lees verder “Boekbespreking: Het Rebekka Overblijfsel”

Een krachtige dwaling

Een bekende vertegenwoordiger van de stichting Christenen voor Israël werd recentelijk door CIP de vraag gesteld hoe hij over de komende antichrist dacht. In reactie hierop zei hij zich deze persoon voor te stellen als een charismatisch iemand ‘met een geweldige ideologie’, met inzage in de wereldproblematiek. ‘Het zou goed kunnen zijn’, vervolgde hij toen, ‘dat de antichrist wellicht op een goed moment door de VN gevraagd zal kunnen worden om met zijn ideeën hun president te worden’…..

Lees verder “Een krachtige dwaling”

Verontrust door Putins nucleaire dreigtaal?

Ruim een maand geleden shockeerde de Russische president Poetin de Westerse wereld met zijn dreigement om zijn nucleaire wapens op scherp te zetten, nadat de EU hem economische sancties had opgelegd. Experts en waarnemers bogen zich over zijn boude uitspraak en ze verschilden van mening of het alleen bij een dreigement zou blijven. Is er reden om ons werkelijk zorgen te maken?

Lees verder “Verontrust door Putins nucleaire dreigtaal?”

Kom tot eschatologische bezinning!

Hieronder een aantal thema´s tegen het licht:

De antichrist: het pausdom

Vrijwel iedereen verwacht nog de antichrist op het toneel, maar als ik me niet sterk vergist, is zijn spel bijna uit. In 2 Thessalonicenzen 2 schrijft Paulus dat de antichrist opkomt uit het verval van de gemeente, van binnenuit dus. Paulus ziet hem brutaalweg als plaatsvervanger van God in de tempel(gemeente) zitten. De meeste vertalingen gaan in vers 7 de mist in.

Lees verder “Kom tot eschatologische bezinning!”

En dan zal het einde komen

silhouette, usa, america-3276667.jpg

Terwijl ik dit schrijf, roffelt de oorlogstrom luid hoorbaar door in de media. Nu Rusland Oekraïne is binnengevallen, houdt de wereld haar adem in. Hoe zal de strijd verlopen en zal Oekraine standhouden. Zal een wereldoorlog uitbreken? Betekent dit het einde? We lezen in Mattheüs 24: ‘Ook zullen jullie horen over oorlogen en over berichten van oorlogen. Maar laat je daardoor niet bang maken. Die dingen moeten gebeuren. Maar het is nog niet het einde.’

Lees verder “En dan zal het einde komen”

Eindtijd?

bible, book, pages-1868070.jpg

Dit is dan mijn eerste post….. Al heel lang had ik de wens om bepaalde bijbelse thema’s voor een groter publiek toegankelijk te maken. Facebook is daarvoor een geliefd medium, maar al gauw kom je dan in een verhitte discussie terecht. Het is de vraag of je dat moet willen. We leven in de eindtijd. Wie voelt dat vandaag de dag niet aan. Er wordt veel over gesproken en geschreven. Er zijn brandhaarden. De wereldvrede wordt bedreigd.

Lees verder “Eindtijd?”