The Fall of Edom

Rabbi Shapira noemt The Fall of Edom anders van inhoud dan zijn vorige boeken. Gingen deze over de dagen van de Messias, dit boek is geschreven na 7 oktober 2023, de dag van het afschuwelijke drama dat zich buiten Gaza voltrok. De wereld is voorgoed veranderd. De vraag is nu: what is next? Hoe kunnen we de gebeurtenissen in Israël duiden in profetisch perspectief?

Lees verder “The Fall of Edom”

The New Hamas

The Great Organized Chaos & the Coming of Mashiach

Rabbi Yitzhak Shapira heeft opnieuw een boek geschreven dat inmiddels al in diverse talen verkrijgbaar is. Direct na de afschuwelijke taferelen die zich op 7 oktober afspeelden even buiten Gaza, begon hij te schrijven. Naar eigen zeggen kon hij zijn ogen niet geloven toen hij vanuit de Schrift de dingen zag oplichten die er letterlijk gebeurden, zoals de kidnapping, de onthoofdingen, de tunnels in Gaza, Gog en Magog. ‘Alles wat er zich afspeelde, vond ik terug in de Torah.’

Lees verder “The New Hamas”

Recensie ‘The Besorah according to COVID-19’

Na ‘het Rebekka overblijfsel’ (vorige post) leek het me goed om nog een ander boek van Yitzhak Shapira voor het voetlicht te brengen. ‘The Besorah’ (Het Goede nieuws) is geschreven tijdens de coronacrisis. Inmiddels wordt corona niet meer als bedreigend gezien en alle perikelen en maatregelen hieromtrent lijken voorgoed tot het verleden te behoren. Toch zit in dit Engelstalige boek van 500 bladzijden een speciale inhoud verpakt die, nu we terug zijn naar ‘normaal’ nog vol van kracht is.

Lees verder “Recensie ‘The Besorah according to COVID-19’”

Het Rebekka Overblijfsel

´Dit is ongetwijfeld het belangrijkste boek sinds de heropleving van het Messiaans Jodendom’, schrijft voorganger Matt Mc Keown uit Texas.

´Zet je schrap´ schrijft voorganger Mark Biltz: ´Op meerdere plekken in de bijbel lezen we dat God de hemelen en de aarde zal doen schudden. Dit boek van rabbi Shapira zal de aarde ook doen schudden en het effect daarvan zullen we zowel in de kerk als in de de synagoge merken.´

Lees verder “Het Rebekka Overblijfsel”

Eindtijd

bible, book, pages-1868070.jpg

Dit is dan mijn eerste post….. Al heel lang had ik de wens om bepaalde bijbelse thema’s voor een groter publiek toegankelijk te maken. Facebook is daarvoor een geliefd medium, maar al gauw kom je dan in een verhitte discussie terecht. Het is de vraag of je dat moet willen. We leven in de eindtijd. Wie voelt dat vandaag de dag niet aan. Er wordt veel over gesproken en geschreven. Er zijn brandhaarden. De wereldvrede wordt bedreigd.

Lees verder “Eindtijd”