De Opname: NA de wederkomst

Via het YouTube kanaal beluisterde ik een paar lezingen van een spreker die met grote stelligheid de ‘Opname van de gemeente’ verkondigt. Rennie Schoorstra is voorganger en een veel gevraagd spreker over bijbelse en actuele onderwerpen. Het moet gezegd worden dat Schoorstra er geen doekjes omwindt en wel enig respect afdwingt. Zijn hele betoog is direct, vlammend en doordrongen van de ernst van Gods Woord.

Waar menig voorganger voor terugdeinst, doet Rennie Schoorstra dat niet. Hij spreekt zich openlijk uit en waarschuwt voor het verval en de duisternis in veel kerken (bijvoorbeeld de Kingdom Now-beweging) en het wanbeleid van de overheid. Zo noemt hij de corononacrisis een pandemie van angst, een gijzelneming als onderdeel van de ‘great reset’ onder invloed van het World Economic Forum.

Lees verder “De Opname: NA de wederkomst”

Profetische aankondigingen komen uit: de wereld wankelt

´Een stem uit het oosten! Een stem uit het westen! Een stem uit het zuiden! Wee! Een stem uit de vier windstreken. Wee! Een stem tegen Jeruzalem en tegen de tempel! Wee! Wee!´

Volgens de bekende geschiedschrijver Josephus Flavius riep een onheilsbode 7 jaar lang, dag en nacht deze tijding door de straten van Jeruzalem, tot grote ergernis van velen. Hij werd zelfs gevangen genomen en gemarteld, maar hij weigerde ermee op te houden. Hij ging door, totdat de stad in het jaar 70 ingenomen werd door de Romeinen en een steen een einde aan zijn leven maakte.

Lees verder “Profetische aankondigingen komen uit: de wereld wankelt”

Een krachtige dwaling

Een bekende vertegenwoordiger van de stichting Christenen voor Israël werd recentelijk door CIP de vraag gesteld hoe hij over de komende antichrist dacht. In reactie hierop zei hij zich deze persoon voor te stellen als een charismatisch iemand ‘met een geweldige ideologie’, met inzage in de wereldproblematiek. ‘Het zou goed kunnen zijn’, vervolgde hij toen, ‘dat de antichrist wellicht op een goed moment door de VN gevraagd zal kunnen worden om met zijn ideeën hun president te worden’…..

Lees verder “Een krachtige dwaling”

Verontrust door Putins nucleaire dreigtaal?

Ruim een maand geleden shockeerde de Russische president Poetin de Westerse wereld met zijn dreigement om zijn nucleaire wapens op scherp te zetten, nadat de EU hem economische sancties had opgelegd. Experts en waarnemers bogen zich over zijn boude uitspraak en ze verschilden van mening of het alleen bij een dreigement zou blijven. Is er reden om ons werkelijk zorgen te maken?

Lees verder “Verontrust door Putins nucleaire dreigtaal?”

Trouwen op de nieuwe aarde?

Het onderstaande is een reactie op een artikel ds. M. Klaassen op platform CIP

Ds. Klaassen schreef een artikel over het huwelijk. ´Veel huwelijken verkeren in zwaar weer´. In een overigens goed en gedegen artikel, sprong er voor mij wel een zin uit. Hij deed een stellige uitspraak: in het Koninkrijk, op de nieuwe hemel en nieuwe aarde, zal er niet meer getrouwd worden.

Waar haalt ds. Klaassen dit vandaan? Inderdaad zullen degenen die uit de dood opstaan niet meer (opnieuw) tot een huwelijk komen. Markus 12:25 is daar duidelijk over. Maar is daarmee alles gezegd?

Lees verder “Trouwen op de nieuwe aarde?”

Kom tot eschatologische bezinning!

Hieronder een aantal thema´s tegen het licht:

De antichrist: het pausdom

Vrijwel iedereen verwacht nog de antichrist op het toneel, maar als ik me niet sterk vergist, is zijn spel bijna uit. In 2 Thessalonicenzen 2 schrijft Paulus dat de antichrist opkomt uit het verval van de gemeente, van binnenuit dus. Paulus ziet hem brutaalweg als plaatsvervanger van God in de tempel(gemeente) zitten. De meeste vertalingen gaan in vers 7 de mist in.

Lees verder “Kom tot eschatologische bezinning!”

En dan zal het einde komen

silhouette, usa, america-3276667.jpg

Terwijl ik dit schrijf, roffelt de oorlogstrom luid hoorbaar door in de media. Nu Rusland Oekraïne is binnengevallen, houdt de wereld haar adem in. Hoe zal de strijd verlopen en zal Oekraine standhouden. Zal een wereldoorlog uitbreken? Betekent dit het einde? We lezen in Mattheüs 24: ‘Ook zullen jullie horen over oorlogen en over berichten van oorlogen. Maar laat je daardoor niet bang maken. Die dingen moeten gebeuren. Maar het is nog niet het einde.’

Lees verder “En dan zal het einde komen”

Eindtijd?

bible, book, pages-1868070.jpg

Dit is dan mijn eerste post….. Al heel lang had ik de wens om bepaalde bijbelse thema’s voor een groter publiek toegankelijk te maken. Facebook is daarvoor een geliefd medium, maar al gauw kom je dan in een verhitte discussie terecht. Het is de vraag of je dat moet willen. We leven in de eindtijd. Wie voelt dat vandaag de dag niet aan. Er wordt veel over gesproken en geschreven. Er zijn brandhaarden. De wereldvrede wordt bedreigd.

Lees verder “Eindtijd?”