Over mij

Mijn naam is Kees Hoogendoorn. Samen met mijn vrouw Lise en mijn bonusdochter Eliana wonen we nu al 4 jaar in Veenendaal. Ik ben geboren en opgegroeid in een groot gezin in het Zuid-Hollandse boomkwekersdorp Boskoop.

In onze opvoeding werd er vroeger veel aandacht besteed aan de eschatologie – de leer van de laatste dingen, en de afgeweken weg die de Gemeente gegaan is in het begin van haar ontstaan. Afkomstig uit een reformatorisch gezin, zochten mijn ouders een weg die ons na veel omzwervingen op het spoor van de Sjabbat bracht. Dit had logischerwijs een breuk met de kerk tot gevolg.

Hoewel deze ontwikkeling in mijn jeugdtijd bij mij niet zonder strijd is gegaan, is de aandacht voor de eschatologie en de betrokkenheid op het volk en het land Israël er altijd wel gebleven. Ik heb er ook altijd de waarde van ingezien.

Het ‘Zie ik kom spoedig’ moet ons eigenlijk als muziek in de oren klinken; het klinkt als een blijde tijding. We zijn op weg naar een nieuw tijdperk, een nieuwe bedeling. Of moeten we misschien wel zeggen: we zitten er al middenin? In mijn blogs wil ik deze dingen verder uitwerken. Het is mijn wens dat de lezer hierdoor aangesproken zal worden.